Досі сумніваєшся чи брати участь у проекті DRABYNA від ETNODIM?

< назад до новин
Дизайнер бренду Лілія Касянчук ділиться власним досвідом, аби розвіяти твої сумніви.
Досі сумніваєшся чи брати участь у проекті DRABYNA від ETNODIM?


Дизайнерка Лілія Касянчук працює в компанії ETNODIM вже більше 5 років. 

Сьогодні Ліля вирішила поділитися власним досвідом, аби розвіяти твої сумніви щодо участі в нашому проекті DRABYNA для талановитих дизайнерів.

Коли ти зрозуміла, що хочеш бути дизайнером?

Вже тоді, коли ще не знала значення цього слова. Я постійно думала про одяг. Інколи було важко зрозуміти, чому плаття або сорочка зроблені саме так, а не інакше, як я собі уявляла.

Ідеї приходили самі, їх важко було ігнорувати. Скільки себе пам’ятаю, завжди малювала щось схоже на ескізи одягу. А коли мені було 4 чи 5 років, я вперше побачила показ мод, і дізналась про професію дизайнера.




"Усі мої дитячі ігри були з цим пов’язані. Я й досі ставлюся до дизайну з легкістю."


Хто мав вплив на формування твого дизайнерського шляху?

Природа завжди надихала на креативні рішення, а також люди, які мене оточували. Я намагалась зробити одяг, який буде в них викликати яскраві емоції і бажання його носити.

З якими проблемами/страхами стикаються молоді дизайнери?


Коли ти розумієш, яка це величезна індустрія, яка в ній конкуренція - це одночасно і пригнічує, і мотивує. Дуже важко наважитись кинути виклик світу моди і створити дійсно неповторний стиль. Існує дуже велика спокуса йти за трендами. Але на щастя, все більше молодих дизайнерів прагнуть розірвати шаблони, відійти від стереотипів. Хоч без репутації та фінансової підтримки доволі важко заявити про себе.


Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 3
Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 4

 

Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 3
Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 4

Чому варто спробувати себе у проекті DRABYNA?


Розуміючи проблеми, з якими стикаються молоді дизайнери, ми створили цей проект з максимально комфортними та корисними умовами для старту їх кар’єри у цьому бізнесі.



"Проект DRABYNA надає можливість творчо відірватись по повній, абсолютно без ризиків, ще й у дружньому середовищі."



Дай своє визначення професії “дизайнер”.


Я не хочу нав’язувати свою думку. Нехай кожен на це питання дасть собі відповідь. Для когось це професія, для іншого – стиль життя чи філософія. Головне те, що ви створюєте! Це може бути власна естетика, глибока ідея чи данина традиціям та інше.

На твою думку, яке значення/яку роль має одяг в сучасному світі?


Одяг завжди був чимось більшим, ніж захист від негоди (сміється). Це дуже архетипне явище, яке неможливо повністю осягнути і дати йому однозначне визначення. Для мене одяг в першу чергу, це висловлювання, зміст який ми в нього вкладаємо. І якщо інша людина інтерпретує його схожим чином, тоді навколо неї будуються ком'юніті і його цінності.

Блог: Элемент: До сих пор сомневаешься участвовать ли в проекте DRABYNA от ETNODIM? - Редактирование Фото 5

Які поради ти можеш дати молодим дизайнерам?


Не бійтеся нічого! Особливо фейлів – вони потрібні. Організуйтесь, не обов’язково навколо нашого проекту (але чому б ні?)



"Проходити крізь випробування і перемоги завжди краще у дружній компанії однодумців. Ризикуйте, без цього не буде прогресу."


Якщо повернути тебе на 5 років назад, чи спробувала б ти себе у проекті DRABYNA і чому?


Не змогла б, тому що ані п’ять, ані три роки тому не було навіть схожих проектів. Я взагалі не пам’ятаю жодної такої можливості, де можна було б спробувати свої сили без ризиків, ще й у такому відкритому до інших, колективі професіоналів, які з радістю навчать чомусь новому!

DRABYNA - це проект, що перетворює мрії та знання в реальний практичний досвід. 




Деталі за посиланням - https://etnodim.com.ua/drabyna/
Статтю підготувала - Манана Глонті