Backstage з Асканії-Нова. Зазирни туди, де все відбувалось

< назад до новин
В цьому місці панує особлива атмосфера. Вільний степ, щирі люди - наче відкривають нову українську реальність, сповнену близькістю із природою.
Backstage з Асканії-Нова. Зазирни туди, де все відбувалось

Підготовка до знімального процесу, десять годин подорожі, знімальний день під палючим сонцем у місцевості, де це не практикується та дві ночі без сну. Усе це для того, аби ви побачили нову колекцію ETNODIM.



Цього разу дизайнерів надихнула єдина у Європі заповідна ділянка степу, яку ніколи не обробляла людина – Асканія-Нова. Вирішальним поштовхом для визначення теми колекції став трейлер фільму “Асканія-Нова” про історію степового заповідника.

Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 3
Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 4



Зазвичай, створюючи нову колекцію, дизайнер надихається орнаментами з книжок, спеціалізованої літератури, відвідує арт-виставки, музеї, спектаклі, але цього разу відбулося інакше. Джерелом натхнення стало конкретне місце в Україні. Після ретельного дослідження та вивчення всіх особливостей місцевості був створений унікальний орнамент.


Ми хотіли залишити відбиток місцевості на тканинах суконь і вишиванок, створити таку собі фольклорну метафору через образи та символи.

Блог: Элемент: Home Story. 1 день из жизни Алёны Османовой - Редактирование Фото 4

 

Блог: Элемент: Home Story. 1 день из жизни Алёны Османовой - Редактирование Фото 6

.




Блог: Элемент: Backstage с Аскании-Нова. Загляни туда, где все происходило - Редактирование Фото 9


Третя година дня, семеро людей сідають в машину, загружають знімальне обладнання, нові моделі суконь, знімальний антураж та о другій ночі приїжджають до Асканії-Нової. Називаючи цю зустріч побаченням, на яке вони так довго чекали і прагнули стовідсоткової відповідності.

Як ми вже писали, комерційна фотозйомка в українському сафарі не практикується. Зазвичай, група людей орендує автобус, водій та екскурсовод супроводжують їх протягом кількагодинної поїздки. Так і було, але...

Нашим першим екскурсоводом була жінка, яка переїхала в Асканію Нову 20 років тому, та ідеально знає свою роботу і закохана в те, що робить. Другим екскурсоводом був чоловік, який в минулому був науковцем. Він по науковому розповідав про місцевість, тварин. У нас була півгодина перерва на обід і повний, насичений знімальний день між два екскурсіями.


Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 3
Блог: Элемент: Коллекция Flowers - Редактирование Фото 4



Фотограф, модель, стиліст, візажист та асистенти - люди, яким таки дозволили провести зйомку. Команда, яка підтримувала один одного у найгарячіших моментах, а саме - о третій годині дня посеред степу під палаючим сонцем. Вони розклали палатку та інший декор, перетворились на справжніх дослідників, тримаючи в руках відбивачі, камери та полюючи на ідеальні кадри.

Зйомка вийшла різноплановою, вона розкриває не тільки колекцію, красу степу, а охоплює й інші закуточки Асканії - Нова. Такі як дендропарк та місцеві водойми.



Блог: Элемент: Backstage с Аскании-Нова. Загляни туда, где все происходило - Редактирование Фото 12


В цьому місці панує особлива атмосфера. Вільний степ, привітні та щирі люди наче відкривають нову українську реальність, сповнену близькістю із природою.


Тож після повернення у Київ, команда ETNODIM крім солодкого відчуття завершеності, приємної втоми, ще довго насолоджувалась відбитком свободи. У новій колекції, нових фотографіях та власних серцях.

Статтю підготувала - Мано Глонті